Arkitekt-ikon åbner tegnestue i Tyskland

Opera-arkitekten Henning Larsen bruger nyt kontor i München til stor, lokal opgave og som springbræt til flere udenlandske opgaver.

Arkitektfirmaet Henning Larsen har åbnet kontor i München. Tegnestuen skal dels forsøge at få nye opgaver i Tyskland og nabolandene, dels arbejde med det kommende Siemens-hovedkontor - en opgave, Henning Larsen vandt denne sommer. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af landets største tegnestuer, Henning Larsen Architects A/S på Vesterbro, har etableret et kontor i München i det sydlige Tyskland med cirka 15 ansatte.

Hovedopgaven for dem bliver at tegne det kommende Siemens-hovedkontor på 45.000 kvadratmeter - en opgave, som Henning Larsen vandt i sommer. Siemens-byggeriet skal været afsluttet omkring årsskiftet 2015/16 og svarer i størrelse til næsten 300 parcelhuse.

- De allerfleste skal arbejde med Siemens-projektet, og det var en betingelse i kontrakten, at vi etablerede os lokalt. Vi har valgt ikke bare at oprette et projektkontor, men et rigtigt kontor, og vi vil forsøge at få flere opgaver dels i Tyskland, dels i nabolande som Østrig, Schweiz, Tjekkiet, Slovakiet og Polen, siger Louis Becker, partner med ansvar for de internationale aktiviteter.

Læs også: Arkitekter boomer i udlandet

Grundlæggeren Henning Larsen er en af Danmarks internationalt kendte arkitekter og har herhjemme eksempelvis tegnet Operaen og en del af Handelshøjskolen på Frederiksberg.

Bliv tilmeldt Berlingske Business-nyhedsbrevet Ejendomme, byggeri og anlæg

Tegnestuen henter i dag omkring 65 procent af sin omsætning i udlandet, blandt andet i Mellemøsten. Firmaet har afdelinger i Saudi Arabien og Libanon, mens kontoret i Damaskus har ligget stille siden foråret på grund af tiltagende uroligheder i Syrien.

Læs også: Arkitekter brænder fingrene i Kina

Trods de dårlige tider for den hjemlige byggebranche øgede Henning Larsen sit salg i regnskabsåret 2010/11 med 13 procent til 165 millioner kroner. Virksomheden havde 143 ansatte og fik et overskud på næsten 14 millioner kroner før skat.

Læs også: Eksport og sygehuse redder kriseramte arkitekter