Arkils overskud presses af problemer på broprojekter

Forhøjede omkostninger på tre sjællandske broprojekter har presset indtjeningen hos entreprenørkoncernen Arkil, der trods stigende omsætning må se driftsoverskuddet dykke i tredje kvartal.

Foto: Johan Gadegaard.
Læs mere
Fold sammen

Resultaterne er dog langt bedre end i første halvdel af året.

Arkils omsætning steg med omkring 50 mio. kr. til 946,8 mio. kr. i månederne juli, august og september, mens overskuddet af primær drift faldt med 24,2 mio. kr. til 59,2 mio. kr.

Arkil skriver, at det er øgede udgifter til støbning af nogle brokonstruktioner, som har betydet, at indtjeningen på de pågældende projekter bliver mindre end forventet, og at man derfor har foretaget en række nedskrivninger.

I tredje kvartal havde Arkil et driftstab på 3,8 mio. kr. i den danske del af forretningen, hvilket er et kraftigt fald fra samme periode året før, hvor det hentede et plus på 34,3 mio. kr.

Arkil har indledt et retsligt efterspil med henblik på at få erstatning for de forhøjede udgifter.

Udfordringerne på de pågældende broprojekter var kendte, da selskabet fra Vojens for omkring to uger siden så sig nødsaget til at nedjustere forventningerne til årets resultat.

Mens der altså er udfordringer i den danske del af forretningen, er der mere positive takter uden for landets grænser.

I tredje kvartal steg driftsoverskuddet på de udenlandske aktiviteter til 38,8 mio. kr. fra 24,9 mio. kr. i samme periode året før.

Der har været stabile markedsforhold i Tyskland, mens den irske økonomi så småt er i bedring, skriver Arkil blandt andet.

Som følge af nedjusteringen i starten af november har Arkil ikke overraskende valgt at fastholde forventningerne til årets resultat. Arkil venter dermed fortsæt en omsætning omkring 3300 mio. kr. og et resultat før skat på 40-60 mio. kr.

Efter årets første ni måneder er omsætningen på 2420,5 mio. kr., mens resultat før skat er på 38,5 mio. kr., og dermed har udviklingen i tredje kvartal - trods problemerne på Sjælland - været markant bedre end starten af året, hvor der var minus på driften.