Arkil-topchef: Problemfyldte broprojekter skygger for lyspunkter

Ser man bort for en større nedskrivning på tre broprojekter på Sjælland, så ser entreprenørkoncernen Arkil lyspunkter flere steder i Danmark og i udlandet.

Foto: Claus Fisker. Jesper Arkil, administrerende direktør i Arkil.
Læs mere
Fold sammen

Det fortæller Jesper Arkil, administrerende direktør i Arkil, efter at selskabet onsdag er kommet med regnskab for tredje kvartal.

Omsætningen steg med omkring 50 mio. kr. til 946,8 mio. kr. i tredje kvartal, mens overskuddet af primær drift faldt med 24,2 mio. kr. til 59,2 mio. kr. som følge af nedskrivninger på de tre sjællandske broprojekter.

»Når vi ser bort fra de projekter, synes jeg, at vi har en ganske pæn udvikling på driften. Vi kan blandt andet se, at det kommunale langsomt er ved at nå et normalt investeringsniveau, og det forventer vi at se fremadrettet i de store og mellemstore byer. Og det er vi rigtig godt positioneret til«, siger Jesper Arkil.

Arkil skriver i sit regnskab, at det trods tilbageholdende kommuner og forsyningsselskaber er lykkes med at få en jævn tilgang af ordrer på kommunale og regionale anlægsopgaver.

»Det skyldes vores fokus på skybrudssikring, og det skyldes nok også fokus på kloak og afvanding - også på længerevarende kontrakter, hvor man forsøger at udnytte nogle skalaøkonomiske fordele«, siger Jesper Arkil.

Entreprenørkoncernen havde tilbagegang i den danske del af forretningen i tredje kvartal, mens der omvendt var fremgang at spore uden for landets grænser.

Her steg driftsoverskuddet med omkring 14 mio. kr. til 38,8 mio. kr., og det var i høj grad Tyskland, der var i førertrøjen.

»Der er ingen tvivl om, at vi har en stabil og velsmurt maskine i Tyskland. Investeringsniveauet er meget stabilt og ikke som herhjemme, hvor det er mere stop and go. Det giver en stabil og rimelig tilfredsstillende performance«, siger Jesper Arkil.

»Der er dog torne på roserne, som kan påvirke os. Der kan komme en opbremsning i investeringsniveau som følge af flygtningekrisen i Tyskland. Det kan der måske også herhjemme«, siger han.

Derudover fremhæver Arkil-topchefen, at der er kommet flere penge ud at arbejde i Irland efter en årrække, der har været præget af stor tilbageholdenhed.

På aktiemarkedet stiger Arkil-aktien med 2 pct. til 1112 kr. efter onsdagens regnskab.