Arkil opnår netop overskud i 2016 og ser klar forbedring forude

Arkil Holding havde tilbagegang på så godt som alle poster på resultatopgørelsen over 2016, men forude ser Arkil forbedringer på i hvert fald bundlinjen, fremgår det af årsrapporten onsdag middag.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen faldt i 2016 med knap 10 pct. til 3017,0 mio. kr. fra 3346,8 mio. kr. i 2015. Arkil forklarer, at den faldende omsætning skyldes et "bevidst reduceret ordreindtag på større projekter".

Overskuddet af primær drift faldt også væsentligt i 2016, da det landede på 6,3 mio. kr. mod 42 mio. kr. i 2015. Tab og nedskrivninger på omkring 94 mio. kr. på tre konkrete projekter trykker, fortæller Arkil, der i regnskabet betegner udviklingen i 2016 som "ikke tilfredsstillende".

- Det blev i årets løb klart, at omkostningerne til færdiggørelse af flere projekter ville blive markant højere end forventet ved årets start. Den negative udvikling og reducerede forventninger til aktiviteten fremadrettet medførte midt på året beslutning om straks at afvikle forretningsområdet Civil Works og overføre fortsættende aktiviteter til bestående forretningsområder, siger administrerende direktør Jesper Arkil i forbindelse med regnskabet.

- Koncernens øvrige forretning har i 2016 fortsat den positive udvikling fra 2015 med en god aktivitet og tilfredsstillende udvikling, med en flot indtjeningsvækst, fortsætter han.

Overskuddet før skat endte i 2016 på 5,0 mio. kr. Til sammenligning var resultatet før skat på 52,3 mio. kr. året forinden. 2016-resultatet var i den gode ende af de udmeldte forventninger på et overskud før skat på minus 20 til plus 10 mio. kr.

I 2017 venter Arkil en omsætning på samme niveau som i 2016 - nemlig omkring 3000 mio. kr. Til gengæld ser selskabet et gevaldigt løft i overskuddet før skat til mellem 60 og 90 mio. kr.

- Ved indgangen til 2017 er de projekter, som har belastet regnskabet så hårdt de seneste to regnskabsår, endelig færdiggjort, bortset fra enkelte mindre restarbejder. Tilbage står det retlige efterspil, som må forventes at løbe over adskillige år, lyder det fra Jesper Arkil.

Han tilføjer, at udfaldet af sagerne kan hive i enten positiv eller negativ retning, når afgørelsen er klar.

Arkil fortalte i november, at en tvist mellem selskabet og Banedanmark kan komme til at trække i langdrag, og at det kunne tage op til tre år, før den bliver afgjort. Sagen handler om en kontrakt på sporombygningsprojektet på Østfyn, der blev ophævet på grund af forsinkelser af Banedanmark i maj sidste år. Arkil mener dog, at ophævelsen ikke var berettiget.

Samtidig er Arkil også part i en sag om projektet E3001, der omhandler vejbroer på Lolland og Falster i forbindelse med Ringsted/Femern-projektet.