Arkil nedjusterer grundet opsagt kontrakt og færre udbud

Arkil Holding nedjusterer forventningerne til 2016. Selskabet venter nu en omsætning i niveauet 3,1 mia. kr. samt et resultat før skat i niveauet 40-70 mio. kr.

»Ophævelsen af kontrakten på sporombygningsprojektet på Østfyn bidrager til større usikkerhed om prognosen for resultatet end sædvanligt,« siger Jesper Arkil, der er administrerende direktør i Arkil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Det fremgår af selskabets regnskab for første kvartal af 2016. Tidligere ventede selskabet en omsætning på 3,4 mia. kr. og et resultat før skat i niveauet 70-100 mio.kr.

»Ophævelsen af kontrakten på sporombygningsprojektet på Østfyn bidrager til større usikkerhed om prognosen for resultatet end sædvanligt,« siger Jesper Arkil, der er administrerende direktør i Arkil.

Banedanmark valgte i mandags at fyre Arkil i forbindelse med kontrakten om sporarbejdet på Fyn. Arkil har sammen med Strukton Rail lavet et joint venture - Strukton-Arkil - hvor Arkil har 50 pct. andel i det arbejde. Og i mandags oplyste Arkil, at den nu overrevne kontrakt havde været omkring 130-140 mio. kr. værd for selskabet.

Ud over sporarbejdet på Fyn påvirkes forventningerne til aktiviteten resten af året negativt af et fald i udbuddet og ordreindgangen af større statslige vej- og anlægsprojekter, som rammer forretningsområdet Civil Works på såvel aktivitet som indtjening, oplyser selskabet.

»Trods en fortsat positiv udvikling i koncernens øvrige forretningsområder nedjusteres forventningerne til resultatet for helåret på baggrund af ovennævnte forhold,« lyder det fra Jesper Arkil i regnskabet.