Arkil nedjusterer efter nedskrivninger på broprojekter

En række nedskrivninger på tre broprojekter koster nu en nedskrivning hos entreprenørkoncernen Arkil.

Arkil regner nu med et resultat før skat på 40-60 mio. kr. for hele 2015. Tidligere regnede selskabet med et plus på 70-90 mio. kr., oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.


Entreprenørkoncernen, der har hjemme i Haderslev, fortæller, at der på tre broprojekter, som alle er på Sjælland, er blevet foretaget nedskrivninger, fordi der har været øgede omkostninger i forbindelse med støbning af brokonstruktioner samt ændret brokonstruktionsdesign.


Arkil mener dog ikke, at det er ansvarlig for at betale de forhøjede udgifter og har derfor startet et retsligt efterspil med henblik på at få erstatning.


- Det er altid komplekst omkring den slags ting, men der er forhold, som gør, at vi mener, at der skal være et retsligt efterspil, siger administrerende direktør Jesper Arkil til Ritzau Finans.

Han vil ikke konkret svare på, hvad det er for forhold, som gør sig gældende, men kan dog fortælle, at de øgede nedskrivninger ikke nødvendigvis skyldes uenighed med de pågældende bygherrer på broprojekterne.

Jesper Arkil forventer at kunne kom flere detaljer omkring sagen i forbindelse med Arkils regnskab for tredje kvartal 25. november.


På aktiemarkedet faldt Arkil-aktien med 8,1 pct. til 1085 kr. efter nedjusteringen mandag.