Arkil-direktør: Problemprojekter lakker mod enden

Nedskrivninger på problemprojekter og omkostninger til afvikling af problemramte projekter har skæmmet Arkils regnskab for andet kvartal. Men enden er til at få øje på, fremhæver Jesper Arkil, der er administrerende direktør for entreprenørvirksomheden.

Foto: Claus Fisker. Nedskrivninger på problemprojekter og omkostninger til afvikling af problemramte projekter har skæmmet Arkils regnskab for andet kvartal. Men enden er til at få øje på, fremhæver Jesper Arkil (tv).
Læs mere
Fold sammen

- Vi regner med, at de er substantielt færdig ved årsskiftet. Så det lakker mod enden, siger Jesper Arkil til Ritzau Finans.

Selskabet har afviklet aktiviteter i divisionen Civil Works og foretaget nedskrivninger på problemramte projekter med 49,5 mio. kr. i andet kvartal og 63,1 mio. kr. i første halvår 2016, fremgår det af Arkils regnskab.

- Vi har hensat det til de projekter, som, vi mener, er relevant, forklarer Jesper Arkil.

Der pågår et retligt efterspil med henblik på at opnå erstatning til Arkil-koncernen. Ledelsen i Arkil er dog på baggrund af juridiske vurderinger fra eksterne rådgivere af den opfattelse, at koncernen står stærkt juridisk. Men, erkender selskabet, er der i sådanne sager altid en vis risiko forbundet med processen.

- Der er retlige efterspil på projekterne, som kan påvirke fremadrettet i positiv eller negativ retning afhængigt af udfaldet, erkender Jesper Arkil.

Og dermed kan årsresultatet altså blive influeret af det juridiske efterspil.

Arkil er gennem konsortiet Strukton-Arkil part i en tvist med Banedanmark vedrørende ophævelse af en kontrakt.

Topchefen for entreprenørselskabet vil dog ikke kommentere, hvem der har lagt sag an mod hvem.

Også rent opgavemæssigt har problemprojekterne konsekvenser for koncernen i fremtiden.

- Vi har nogle projekter, som vi fremadrettet vil vælge fra. Det betyder, at vi inden for det segment, der omfatter større og mere komplicerede totalentrepriser, vil se et fald i omsætningen. Men sorterer man dem fra, er vores hovedforretning i en positiv udvikling, påpeger Jesper Arkil.