Arbejdsulykker i byggeriet bliver ikke meldt

Det kan koste de ansatte dyrt, når virksomhederne ikke melder arbejdsulykkerne, påpeger brancheorganisation.

Næsten hver tredje virksomhed svarer i en undersøgelse, at ikke alle arbejdsulykker og arbejdsskader bliver anmeldt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Næsten hver tredje arbejdsulykke i byggeriet bliver aldrig anmeldt. Det viser en undersøgelse blandt arbejdsgiverne foretaget af analyseinstituttet Wilke for Codan, skriver avisen.dk.

i undersøgelsen svarer 29 procent af de adspurgte virksomheder, at ikke alle arbejdsskader eller ulykker bliver anmeldt.

Ifølge Byggegruppen under fagforbundet 3F, der repræsenterer ansatte i bygge- og anlægsbranchen, er det problematisk, når virksomhederne ikke får meldt ulykker blandt håndværkere og byggefolk.

»Byggebranchen er særlig slem til ikke at anmelde arbejdsskader, og det er problematisk, når ledelsen på virksomhederne ikke gør deres for at få skaderne anmeldt,« siger konsulent Freddy Hansen til avisen.dk.

Hos brancheorganisationen Dansk Byggeri understreger arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen, at det kan få konsekvenser for de ansatte, når virksomhederne ikke får anmeldt skader eller ulykker.

»Man skal huske på, at man snyder ens ansatte for erstatning, hvis de får mén på længere sigt af en arbejdsskade. Virksomhederne skal simpelt hen anmelde,« siger hun.