Arbejdsuge på fire dage: Dansk virksomhed har øget produktiviteten og halveret sygefraværet

I den danske IT-virksomhed IIH Nordic har arbejdstiden det sidste år været sat ned til 30 timer om ugen. Produktiviteten er steget med 20 procent, og sygefraværet er mere end halveret.

Foto: Emil Hougaard. Virksomheden IIH Nordic har indført firedages-arbejdsuge og tildelt medarbejderne adgang til koncentrationsfremmende musik. De er begejstrede for tiltaget. Direktør Henrik Stenmann til højre.
Læs mere
Fold sammen

Medarbejderne i IIH Nordic er glade og tilfredse, og det har de god grund til at være. Deres weekend starter nemlig, allerede når de går hjem om torsdagen – efter en arbejdsuge på 30 timer.

Nu har den danske IT-virksomhed, som udvikler datadrevne strategier, besluttet at fortsætte med den alternative arbejdsmodel, der har givet gode resultater for både medarbejdertilfredshed og arbejdsindsats. Det skriver Børsen.

Virksomhedens administrerende direktør, Henrik Stenmann, fortæller, at virksomheden får lavet det samme på fire dage, som den gjorde, da arbejdsugen var fem dage:

»Fra år til dato har vi arbejdet 14.000 timer mindre i virksomheden, men holdt den samme omsætning og profit som året før, fordi vi nu arbejder på andre og mere effektive måder. Det har øget vores produktivtet med 20 procent,« siger han til Børsen.

I kantinen er der kommet fokus på sund kost, og direktøren peger selv på, at den samlede indsats for en ny arbejdskultur har mere end halveret sygefraværet fra 3,53 procent til 1,7 procent og sendt medarbejdertilfredsheden i top.

Ifølge Henrik Stenmann er det afgørende tiltag i den alternative arbejdsgang dog, at medarbejderne benytter den såkaldte pomodoro-teknik, hvor de bliver tvunget til at arbejde i topfart og fuldstændig koncentreret i 25 minutter ad gangen og derefter kan holde en pause på fem minutter.

Virksomheden har haft en arbejdsuge på 30 timer siden februar 2017.