Arbejdsskadede kommer i klemme

Personer med en arbejdsskade lider under, at sagsbehandlerne endnu ikke er kommet på plads ude i kommunerne.

Nye kontorer, nye telefonsystemer og nye kontaktpersoner. Det tager tid for de kommunale sagsbehandlere at komme på plads efter kommunesammenlægningerne, og det går ud over personer med en arbejdsskade, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er en stor jungle, og det har været galt i det sidste halve år inden kommunesammenlægningen, og det er bestemt ikke blevet bedre. Kommunernes sagsbehandlere har trukket deres sager i langdrag og i mange tilfælde ikke fået fulgt op efter de af loven fastsatte regler med samtaler og afholdelse af møder. Personer med arbejdsskade er kommet i klemme, siger Henning Skovsgaard fra Netværksgruppen for Arbejdsskadede 3F Frederiksborg.

Det er kommunerne, der administrerer lovene om sygedagpenge, og Henning Skovgaard peger på, at man er under hårdt psykisk pres, når man har en arbejdsskade. Derfor er der brug for hurtig afklaring, og det gælder både selve sagsbehandlingen i kommunerne og en eventuel afslutning af ens sag i Arbejdsskadestyrelsen.

Fagforbundet 3F Frederiksborg har i øjeblikket 275 arbejdsskader under behandling, og socialrådgiver i 3F Jesper Kragh-Pedersen vurderer, at der er blevet længere vej til de kommunale sagsbehandlere i stort set alle kommuner i Nordsjælland.

- Græsted-Gilleleje har altid været vanskelige, og lige nu ved jeg slet ikke, hvem vi skal snakke med i Gribskov Kommune. I Hillerød Kommune har alt været underdrejet siden midten af december, men her er der ved at ske noget nu, siger Jesper Kragh-Pedersen, der kritiserer kommunerne for manglende beredskab i forbindelse med kommunesammenlægningerne.

I Gribskov Kommune forklarer personalechef Vibeke Holm Oxenbøll, at selve kommunesammenlægningen har været hektisk, men at det er ved at blive hverdag i kommunen igen. Derfor er hun også meget overrasket over den kritiske udmelding fra 3F.

- Det er en trist melding, og vi vil naturligvis tage kontakt til 3F og finde ud af, hvad det er, der halter, siger Vibeke Holm Oxenbøll.

Kilde: Frederiksborg Amts Avis