Arbejdsgiverne kan få IT-medarbejdere, hvis de vil

Arbejdsgiverne skyder over målet i jagten på IT-kyndige. Hvis de er villige til at ansætte folk med kortere uddannelse, er der ledige hænder, siger fagforening.

Hvis arbejdsgiverne er villige til at ansætte IT-folk med en kortere uddannelse, er der masser af arbejdskraft at hente i it-Branchen. Det viser en ny undersøgelse fra SAMDATA/HK, der organiserer omkring 17.000 IT-professionelle.

- Vi ser meget tit, at arbejdsgiverne vil have en akademiker, det kunne være en datalog, til en stilling, hvor jobindholdet i højere grad matcher en datamatiker. Det afholder mange fra at søge et job, hvis uddannelsesniveauet i jobannoncen ikke stemmer med ens CV. Faren er stor for, at hverken akademikerne eller vores ledige lægger billet ind på sådan en stilling, siger faglig sekretær i HK/Privat Kim Bonde Nielsen.

Der er 4,4 procent arbejdsløse blandt de IT-uddannede i SAMDATA/HK, mod 3,5 procent på resten af arbejdsmarkedet. I den repræsentative undersøgelse svarer 58 procent, at uddannelseskravene er for høje i jobannoncerne i forhold til jobindholdet, og det holder dem fra at søge.

I Dansk Erhverv tror man ikke, at der går mange ledige rundt med de rette kvalifikationer.

- Der er stor efterspørgsel på velkvalificeret arbejdskraft, så jeg tror, virksomhederne tænker sig godt om, når de laver opslagene, og fordi markedet er, som det er i øjeblikket, hører jeg bestemt også om, at man søger ned ad i akademisk niveau, siger erhvervspolitisk konsulent i Dansk Erhverv Christian Ohm til Ritzau.

/ritzau/