Arbejdernes Landsbanks overskud havde vokseværk i 2016

Arbejdernes Landsbank kom igennem 2016 med et resultat, som banken betegner som "meget tilfredsstillende". Banken melder dog i en pressemeddelelse også om fortsat hård konkurrence og et udfordret finansielt marked

»Vi er meget tilfredse med resultatet, som er et stærkt comeback i forhold til halvåret, hvor et negativt beholdningsresultat trak det samlede regnskab i minus. Det svage resultat i første halvår er nu vendt til et meget tilfredsstillende resultat for hele 2016, hvilket vi godt kan tillade os at være stolte af,« siger Gert R. Jonassen, ordførende direktør i Arbejdernes Landsbank Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

På bundlinjen hev banken et overskud før skat hjem på 514,0 mio. kr. i forhold til 329,8 mio. kr. året før.

Årsagen til væksten skal blandt andet findes i knap en halvering af udgifterne til nedskrivninger på udlån samt en reducering af bidragene til sektorløsninger. Beholdningsresultatet var samtidig et noget mindre minus i 2016, end det var tilfældet året før.

»Vi er meget tilfredse med resultatet, som er et stærkt comeback i forhold til halvåret, hvor et negativt beholdningsresultat trak det samlede regnskab i minus. Det svage resultat i første halvår er nu vendt til et meget tilfredsstillende resultat for hele 2016, hvilket vi godt kan tillade os at være stolte af,« siger Gert R. Jonassen, ordførende direktør i Arbejdernes Landsbank, i en pressemeddelelse.

Hvis man sammenligner med de foregående år, er der tale om en tilbagevenden til et niveau i overskuddet før skat, som banken også så i 2012 og 2013. Herefter oplevede banken to år med nedgang.

På toplinjen var netto renteindtægterne stort set uændrede i 2016 - og endda en anelse svagere - i forhold til året før, da de sidste år var på 1237,5 mio. kr. mod 1241,2 mio. kr. i 2015. Basisresultatet voksede til gengæld til 508,8 mio. kr. fra 485,3 mio. kr. året før.

Banken fortæller endvidere om en nettotilgang på 10.000 kunder.

Arbejdernes Landsbank forventer ikke at kunne svinge sig helt op på 2016-niveauet i indeværende år, da forventningerne til 2017 er et resultat før skat i niveauet 450-500 mio. kr.