Arbejdernes Landsbank opjusterer overskudsforventning med 100 mio. kr.

Arbejdernes Landsbank. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arbejdernes Landsbank opjusterer forventningerne til overskuddet før skat i år med 100 mio. kr. og ser nu et overskud før skat på 550-600 mio. kr. mod 450-500 mio. kr., da banken aflagde årsregnskab.

Som baggrund for opjusteringen fremhæver banken, at der er sket en solid vækst i den klassiske bankdrift, markant faldende nedskrivninger og en nettotilgang på cirka 1000 nye kunder hver måned, oplyser banken og nævner, at bankens fondsresultater samtidig også har udviklet sig positivt.

- Vi har i løbet af første halvår oplevet et markant fald i nedskrivninger på udlån. Det er et tydeligt udtryk for, at vores kunders økonomi er forbedret. Vi tror på, at de positive tendenser i dansk økonomi fortsætter, og det har naturligvis også en positiv afsmitning på vores forventninger til 2017, siger ordførende direktør i Arbejdernes Landsbank Gert Jonassen og fortsætter:

- Samme positive vinde har præget udviklingen i vores fondsresultater. I modsætning til sidste år, hvor vi ved halvåret oplevede et dyk i kursreguleringerne, så kan vi i år glæde os over, at udviklingen er endnu mere positiv end forventet.

Arbejdernes Landsbank offentliggør halvårsresultatet for 2017 i midten af august. Det ventes ifølge banken at vise et overskud på 350-400 mio. kr. før skat.