Arbejdernes Landsbank med vækst ramt af aktieuro

Arbejdernes Landsbank havde i 2015 stor kundetilgang og en udlånsvækst på 8 pct., hvilket var med til at sikre en stærk fremgang i bankens basisindtjening.

Arbejdernes Landsbank Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Banken nåede med et overskud på 330 mio. kr. dog ikke målet om et resultat på 350-400 mio. kr., da beholdningsresultatet mod bankens forventninger udviklede sig negativt med cirka 150 mio. kr.

»Effekten af det fortsat meget lave renteniveau, herunder et år med historiske negative renter i Nationalbanken, kombineret med store udsving på de finansielle markeder påvirker bankens beholdningsresultat mere negativt end forventet.«

»Det er vi naturligvis ikke tilfredse med, men glæder os til gengæld over, at vi undgik at overføre de negative indlånsrenter på kunderne«, siger ordførende direktør Gert R. Jonassen fra Arbejdernes Landsbank i en kommentar.

Beholdningsresultatet omhandler afkastet af mellemværender med kreditinstitutter og beholdningen af aktier, obligationer og derivater. Resultatet er opgjort efter udgifter til finansiering og omkostninger.

Mens beholdningsresultatet trækker ned, så kan banken glæde sig over solid fremgang i de øvrige poster i regnskabet, herunder i basisindtjeningen, som voksede til 1,88 mia. kr. i 2015 fra 1,76 mia. kr. i 2014. Nedskrivninger på udlån faldt endvidere til 102,9 mio. kr. fra 230,4 mio. kr.

I 2016 venter Arbejdernes Landsbank, der nu har 258.000 kunder i folden, en forbedring af resultatet til i størrelsesordenen 400 mio. kr. før skat.