Arbejdede i samme bank i 80 år - nu er han død

Alfred Feld blev ansat som kontordreng hos Goldman Sachs i 1933 til en ugeløn på 9 dollar og har arbejdet for banken lige siden. Tirsdag døde han i en alder af 98 år.

Alfred Feld blev ansat i Goldman Sachs tre år efter det store børskrak på Wall Street i 1929. Tidligere i år havde han 80 års jubilæum i banken. Nu er han død Fold sammen
Læs mere
Foto: OFF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Wall Street Journal.

Tidligere i år holdt banken reception til ære for hans 80-års jubilæum. Alfred Feld har rådgivet en række af Goldmans vigtige kunder i flere generationer, og mange af hans klienter er børn eller børnebørn af tidligere klienter. Han har tidligere været rådgiver for enken til Walter Sachs, der var søn af en af bankens grundlæggere.

I et interview med Wall Street Journal tilbage i 2003 fortalte Alfred Feld blandt andet, at han trænede en gang om ugen og jævnligt fik jobtilbud fra andre banker. Han er sidenhen flyttet til Florida efter at have tilbragt det meste af sit liv på Goldman Sachs' kontor i New York.

Dengang fortalte Wall Street-veteranen, at han foretrak selskaber som Merck, General Electric, Coca-Cola og Kellogg's, men var gået uden om teknologiaktierne omkring årtusindskiftet, da han ikke forstod branchen. Han forvaltede godt 200 mio. dollar i 2003 og foretrak at arbejde alene.

Ved jobsamtalen hos Goldman Sachs i sommeren 1933 fortalte Ernest Loveman, der var partner hos Goldman Sachs, at det gik så skidt for sektoren, at det kun kunne gå fremad.

Alfred Feld efterlader to børn, der begge arbejder hos konkurrerende firmaer på Wall Street. Hans datter Marjorie arbejder hos Citigroup, mens sønnen Arthur Warren Feld slår sine folder hos JP Morgan.

/ritzau/FINANS