Arabere bag Boeings største ordre nogensinde

Smider et trecifret milliard-beløb på bordet i den største handel i Boeings næsten 100-årige historie.

Siddende i midten underskriver Emirates' formand Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum kontrakten på godt 140 milliarder kroner sammen med Boeings topchef Jim Albaugh og David Joyce fra GE Aviation. Bag dem Dubais leder Sheikh Mohammad bin Rashid Al-Maktoum. Fold sammen
Læs mere
Foto: -

Den evindelige rivalisering mellem flymastodonterne Airbus fra Europa og Boeing fra USA får tilføjet et nyt kapitel: Amerikanerne har på Dubai Air Show landet en historisk ordre på 70 styk af modellen 777 med plads til 365 passagerer, skriver Bloomberg.

Det er flyshowets værter i de Forenede Arabiske Emirater, der har skrevet under på en slutseddel på et astronomisk beløb. Emirates Airlines forpligter sig til at købe 50 777'ere til en pris på 18 milliarder dollar - rundt regnet 100 milliarder kroner - og har fået option på yderligere 20 fly. Det kan bringe den samlede ordre op på 26 milliarder dollar eller godt 140 milliarder kroner. Flyene skal leveres fra 2015.

Se billederne: Boeing leverer den første 787 Dreamliner

Emirates, der er vokset til verdens største internationale flyselskab, har allerede 94 fly af samme type i drift og 41 andre i ordre. Emirates har også bestilt i alt 90 eksemplarer af verdens største passagerfly, nemlig Boeing-konkurrenten Airbus' dobbeltdækker A380 - 17 af dem er allerede på vingerne. Formanden for Emirates - Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, onkel til Duabis regent Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum og i spidsen for en lang række af emiratets virksomheder og investeringer - overvejer også at bestille flere A380'ere, skriver Bloomberg.

Se billederne: Sådan vil Airbus flyve dig til Tokyo på to timer

Airbus har næsten uafbrudt det seneste årti slået Boeing både på antallet af indgåede ordrer og leverede fly, men med ordren i Dubai kan Boeing hale lidt ind på konkurrenten. I sin levetid har Boeing dog bygget dobbelt så mange fly som Airbus, nemlig knap 14.000 mod lige under 7.000. Boeing 737 i forskellige varianter er den suverænt mest udbredte model med over 6.600 fly på vingerne gennem tiden.