Apps allevegne

App-bølgen fortsætter med at rulle ind over brugen af teknologi - og udfordrer den klassiske browser.

Modelfoto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internetalderen har henover de seneste år i dén grad revolutioneret it-billedet og industriens ageren, hvor der er blevet satset på adskillige internetbaserede værktøjer.

Det seneste par år har brugen af de såkaldte smartphones – eller mere avancerede mobiltelefoner, der gør det muligt at tilgå it-systemer og andre online værktøjer netop fra mobilen – ændret brugen af onlineprodukter.

Læs også på EVB.dk:

Fremtidens mobile apps kører i browseren

Mobile enheder tager magten fra computeren

Hver fjerde har en smartphone

App-bølgen er rullet ind over mobilfolket, i takt med at mobilproducenterne har udviklet online-platforme, hvor brugerne selv kan downloade de programmer, de ønsker at udstyre deres mobiltelefon med.

Ifølge Innovation Lab er der opstået en ny it-generation af udviklere, der i højere grad satser på brugernes aktuelle brugssituationer og har fokus på at udvikle apps, der matcher de situationer. Ikke alene til mobile enheder men også til computeren, så vi kan bruge internettet via apps i stedet for med den klassiske browser.

- Næste epoke bliver, at den enkelte bruger primært bruger onlineverdenen fra sin favorit-app store med sine favorit-apps. Det er her, de søger information i stedet for bredt på internettet. Browseren mister betydning – og det er lige før, det er bye bye til internettet, som vi kender det i dag, lyder det fra medstifter af Innovation Lab Mads Thimmer.

Teknologien i vores omgivelser

De smarte mobiltelefoner har allerede vænnet brugerne til at kunne få kontakt med teknologien og internettet, uanset hvor de befinder sig i verden, og den tendens vil ifølge Mads Thimmer blot fortsætte de kommende år.

- Udbredelsen af smartphones er allerede en realitet. Fremadrettet vil teknologien i endnu højere grad rykke ind i omgivelserne omkring os, i vægge, i nye produkter og alle de ting, vi omgiver os med, så den er endnu lettere at gå til. Det vil ske med mere avancerede 3D-skærme og fokus på brugeroplevelsen, så vores brug af teknologien bliver bundet sammen, og vi har adgang til alt alle vegne, forventer Mads Thimmer.

Nye mobile enheder såsom smartphones og de såkaldte tablets. som blandt andre Apples iPad, udfordrer allerede den klassiske computer og er i høj grad centreret omkring det at tilgå internettet via mindre applikationer, der er målrettet særlige nicher, brancher og lignende. Og for nylig lancerede søgemaskinen Google da også Chrome Web Store, der fungerer sammen med browseren af samme navn. Herfra kan brugerne i stil med de velkendte app stores hente applikationer, som kan køre direkte i browseren.