Apples tronarving er udpeget

Tim Cooks højrehånd bliver en 43-årig Apple-ansat.

Scott Forstall er manden, der gennem flere år har præsenteret nyskabelserne i Apples software. Han står til at blive tronarving i Apple-koncernen. Arkivfoto: Justin Sullivan, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arvefølgen i verdens mest værdifulde teknologiselskab, amerikanske Apple, synes klar, efter at en 43-årig Apple-ansat nu bliver den nye topchefs højre hånd.

Scott Forstall, som har været hos Apple, siden netop afdøde medstifter Steve Jobs i 1997 vendte tilbage til selskabet efter en tid med sit NeXT, beskrives som tronarvingen i en ny bog om Apple, som i næste uge udkommer i USA. »Inside Apple: How America's Most Admired - And Secretive Company Really Works« er skrevet af journalist Adam Lashinsky fra det ansete tidsskrift Forbes. Bogen betragtes som den vigtigste udgivelse om Apple, siden Walter Isaacson sendte sin biografi om Steve Jobs på gaden for et par måneder siden.

Besat af detailler

Scott Forstall, der fra Stanford University har en mastergrad i informatik og bachelorgrad i symbolske systemer, har siden 2007 stået i spidsen for Apples mest indbringende forretningsområde, iOS-styresystemet, som bruges i både iPhone og iPad. Apple henter omkring 70 procent af sin eindtægter herfra. Han roses for sin evne til at organisere og beskrives som lige så besat af detaljer, som Steve Jobs var.

Tim Cooks, som var Steve Jobs' højre hånd, overtog førersædet, da Apple-medstifteren døde natten til 6. oktober 2011.

I morgen, 19. januar, holder Apple en præsentation, hvor nye produkter ventes præsenteret.