Apples Sneleopard springer på fredag

Apple opdaterer sit styresystem to måneder, før Microsoft kommer med Windows 7.

Den amerikanske computerproducent Apple rykker ud med nyeste udgave af sit styresystem, med kælenavnet Sneleoparden, 28. august, lidt før tid. Foto: Apple Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sneleoparden er navnet på nyeste udgave af computerproducenten Apples styresystem, og den springer fra på fredag den 28. august, lidt før tid.

»Snow Leopard«, som er det engelske navn, er version 10.6 af styresystemet Mac OS X. Det var egentlig først ventet til september men kan nu købes som en opgradering fra version 10.5 for 29 dollars eller som familiepakke med fem brugere for 49 dollars. har man tidligere udgaver, koster det 169 dollars for enkeltbrugere eller 229 dollars for en familiepakke.

Apple solgte 2,6 millioner Mac-computere i kvartalet april-juni, hvilket er fire procent flere end samme tid året før. Det gør Apple til USAs fjerdestørste PC-fabrikant med en markedsandel på 8,7 procent, viser tal fra analysefirmaet Gartner, men det rækker ikke til en placering på top 5-listen på verdensplan.

Skal tage markedsandele fra Microsoft

Sneleoparden kommer dermed i handelen næsten to måneder, før IT-giganten Microsoft frigiver nyeste udgave af sit styresystem, Windows 7, den 22. oktober. Apple håber at kunne vinde markedsandele med det nye styresystem. Apples design af computere og selve styresystemet tiltaler mange, men det gør priserne på produkterne ikke, ligesom mange finder det omklamrende, at Apple fastlåser brugerne i sin egen verden, sådan som Microsoft havde det for vane i PC-verdenen tidligere.

Blandt nyskabelserne i Sneleoparden er, at Apples programmer til e-post, kalender og kontakter nu »taler« sammen med Microsofts Exchange-serversoftware, hvorved de kan bruges, selv om hovedpostkontoret i firmaet er Microsoft-software. Samtidig fylder Sneleoparden kun halvdelen af, hvad tidligere styresystemer fyldte, hvilket frigiver op til syv gigabyte plads på harddisken. Endelig - og måske frem for alt - arbejder systemet hurtigere og mere stabilt end forgængerne.