Apples særberhandling skaber undren i IT-branchen

Torsdag kunne Børsen berette, hvordan den danske stat gennem et fire år langt forløb strakte sig langt for at få IT-giganten Apple til at placere et nyt europæisk datacenter på dansk jord. Historien vækker fredag udtalt undren i IT-branchen, der ser forløbet som en klar særbehandling af den amerikanske gigant.

Interesseorganisationen IT-Branchen, der forventer at alle i branchen har lige vilkår, går nu ind i sagen og lover at kigge forløbet efter i sømmene. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE SEGAR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Jeg har ikke oplevet samme behandling som Apple har fået. Når jeg læser om den service, som er blevet rullet ud for Apple, forventer jeg, at det er vilkår som loyale danske virksomheder også vil opleve fremover, udtaler Per Kogut, adm. direktør for det børsnoterede IT-selskab NNIT til Børsen.

For at tiltrække Apple var et af det centrale opgaver for den tværministerielle arbejdsgruppe med kodenavnet Projekt Orkan at arbejde på lovændringer til fordel for Apples model eksempelvis ved at gøre skatter og afgifter mere fleksible for datacentre. Genanvendelse af overskudsvarme var et af de områder, hvor afgifterne blev lettet. Et område hvor danske virksomheder hidtil forgæves havde kæmpet for at nedkæmpe afgiftsmuren.

- Man kan undre sig, over det pludselig kan lade sig gøre, når der kommer en international spiller, og man ikke prioriterer danske virksomheder ligeså højt. Det er ærgerligt, siger adm. direktør i Global Connect, der råder over Danmarks største datacenter, Niels Ziebrandtsen til Børsen.

Interesseorganisationen IT-Branchen, der forventer at alle i branchen har lige vilkår, går nu ind i sagen og lover at kigge forløbet efter i sømmene.