Apples opkøbskandidat stævnet af Bose

Det forestående opkøb af hovedtelefoner-producenten Beats vil give Apple et sagsanlæg på halsen fra konkurrenten Bose, som beskylder Beats for at bryde fem patenter.

Apple får et sagsanlæg med i handlen ved overtagelsen af Beats hovedtelefoner. Selskabet er nemlig lige blevet stævnet af konkurrenten Bose, som mener, at Beats har brudt fem patenter. Fold sammen
Læs mere
Foto: EDUARDO MUNOZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Producenten af hovedtelefoner, Beats har brudt fem af Boses patenter på støjreducerende foranstaltninger, mener Bose, som har stævnet konkurrenten ved en domstol i Delaware.

Sagsanlægget ramlet lige ned i IT-giganten Apples køb af netop Beats, som blev annonceret i maj, men endnu ikke er faldet endeligt på plads. Det skriver SvD Näringsliv.Bose hævder at have mistet både omsætning profit som følge af de påståede patentbrud.

»Vi bekymrer os om at beskytte vores investering, vores kunder og forsvare de patenter, vi ejer,« siger en talsperson fra Bose i en skriftlig udtalelse til SvD Näringsliv.

Apple betaler tre milliarder dollar - 16,7 milliarder kroner - for Beats, men afventer stadig godkendelse fra konkurrencemyndighederne. Man regner med, at det endelige stempel er givet inden udgangen af dette kvartal. Selskabet vil blive drevet videre som en selvstændig enhed.