Apples nye IPhone X begejstrer anmelderne, men der er en enkelt torn i øjet

Anmeldelserne af Apples nyeste Iphone begynder at tikke ind i det store udland.

REUTERS/David Gray TPX IMAGES OF THE DAY Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID GRAY

Hvis der findes en smartphone, der er 1.000 Pund værd, så er det den her.

Det konkluderer den begejstrede anmelder Jim Titcomb i det britiske dagblad The Telegraph, og rammer dermed lige ned i det store spørgsmål, som mange teknologibegejstrede stiller sig, når de kigger på Apples nye iPhone X: Er den virkelig så mange penge værd?

Titcomb lovpriser især Apples nye skærm, der går fra kant til kant. Alene den nye skærm gør telefonen, der i øvrigt også er udstyret med en række nye teknologier, som f.eks. Avanceret ansigtsgenkendelse, prisen værd, mener den britiske anmelder.

Iphone X ramte de første forbrugere fredag, men anmelderne på de store internationale medier, har haft lidt længere tid til at lære den nye telefon at kende.

Også i Apples hjemland, USA, får Iphone X pæne ord med på vejen. I Wall Street Journal konkluderer anmelder Joanna Stern, at »ja, der er grunde til at betale Apple 1.000 dollar,« selvom de første to døgn med den nye iPhone fik hende til at føle sig som, når man har købt saml-selv møbler og ikke forstår vejledningen.

»Men så kommer øjeblikket, hvor den meget hypede nye iPhone føles så naturlig at bruge, at når du vender tilbage til den helt nye iPhone 8, så er det som at samle en gammel BlackBerry op,« skriver Joanna Stern i den amerikanske erhvervsavis.

Hun hæfter sig også ved den store skræm, og at hjemmeknappen og Apples touch ID er forsvundet.

Også hos det amerikanske teknologimedie The Verge får iPhone X gode anmeldelser, og scorer ni ud af ti point hos anmelderen. På positiv siden tæller først og fremmest skærmen, men også den nye ansigtsgenkendelse som anmelderen kalder enkelt og effektiv. En stabiliseret zoom på iPhonens kamera trækker også op, og så er The Verges anmelder glad for Apples nye Animojis - 3D-animerede emojis.

På den negative side tæller først og fremmest, at telefonen er dyr, så dyr, at anmelderen ikke synes, at man skal købe den, hvis man er det mindste i tvivl om, hvorvidt man har lyst til at have den.