Apple vinder patentsag til milliarder over Samsung

Amerikanske Apple har torsdag vundet en patentsag over den sydkoreanske konkurrent Samsung i en strid om patentrettigheder.

Foto: © Dado Ruvic / Reuters

Afgørelsen betyder, at Samsung skal betale 539 mio. dollar - eller næsten 3,5 milliarder kr. - i erstatning til Apple, skriver Bloomberg News.

Det er retten i San Jose i Californien, der har afsagt sin kendelse i en tvist, som oprindeligt er startet i 2011. Dengang krævede Apple erstatning fra Samsung, fordi den amerikanske producent af iPhone mente, at Samsung havde overtrådt nogle af selskabets patentrettigheder på smartphone-området.

I 2012 blev Apple tilkendt en erstatning på 1,05 mia. dollar, og Apple havde krævet en tilsvarende erstatning ved retten i San Jose, mens Samsung blot mente, at man skulle betale 28 mio. dollar. Torsdagens afgørelse ligger lige akkurat i midten af de to bud.

Det i 2012 tilkendte beløb blev senere ved en omsag sat ned til 399 mio. dollar, men efter Samsung gik med til at betale noget erstatning, kom sagen for den amerikanske højesteret, som sendte den retur til retten i San Jose, så man der igen kunne nærmere på erstatningsbeløbet.

Det springene punkt i den nye retssag har været, om Samsung skulle betale en erstatning beregnet på baggrund salget af smartphones eller alene baseret på værdien af de elektriske komponenter, som krænkede Apples rettigheder, i de pågældende smartphones.