Apple vinder ny appelsag i kampen mod Samsung

Det seneste slag i det langstrakte juridiske slagsmål mellem Apple og Samsung blev torsdag vundet af Apple og kan tvinge Samsung til software-ændringer, hvis selskabet fortsat vil sælge smartphones i USA.

Selvom Apple ikke har held til at stoppe salget af Samsungs telefoner, kan dommen give Apple ekstra skyts til et eventuelt fremtidigt forlig mellem de to stridende elektronikgiganter Fold sammen
Læs mere
Foto: Stephen Lam
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det seneste slag i det langstrakte juridiske slagsmål mellem Apple og Samsung blev torsdag vundet af Apple og kan tvinge Samsung til software-ændringer, hvis selskabet fortsat vil sælge smartphones i USA, skriver Financial Times.

I en markant juridisk sejr afgjorde en amerikansk føderal domstol, at et forbud mod Samsungs brug af visse detaljer, som Apple har patent på, var i offentlighedens interesse. Sagen omhandler mindre detaljer på telefonerne, eksempelvis slide-funktionen til at åbne hjemmeskærmen.

- Retten til at ekskludere konkurrenter fra at bruge ens ejendomsrettigheder er vigtig. Og retten til at opretholde eksklusiviteten - et kendetegn og en afgørende garanti for patentrettigheder fra selve den amerikanske forfatning - er også vigtig, skrev dommer Kimberly Moore i torsdagens afgørelse.

Samsung kaldte forbuddet ubegrundet og ønsker en ny appelsag ved en højere domstol. Vinder Samsung ikke en appel, kan selskabet blive tvunget til at foretage ændringer, blandt andet ved nyere modeller som Galaxy S6, ved årets udgang, for at fortsætte salget på det amerikanske marked.

Selvom Apple ikke har held til at stoppe salget af Samsungs telefoner, kan dommen give Apple ekstra skyts til et eventuelt fremtidigt forlig mellem de to stridende elektronikgiganter, skriver Financial Times.