Apple vil vinde markedet med iPhone-gentagelse og TV-boks

Onsdag vil Apple forsøge at skabe nye behov hos fans verden over. Udover indre forbedringer hos iPhone 6S ventes Apple TV at få lidt af en overhaling.

Foto: ROBERT GALBRAITH. Adm. direktør i Apple, Tim Cook, til et event i marts 2015. Rygter om, at Apple vil begynde at producere film og tv i 2016, hænger fint sammen med rygterne om en opgraderet version af Apple TV, som ventes at blive præsenteret onsdag.
Læs mere
Fold sammen

I 1977 trådte 21-årige Steve Jobs på scenen i Civic Auditorium i San Francisco. Hans præsentation af Apple's første computer blev startskuddet til en af verdens mest succesfulde virksomheder.

38 år senere vil den nuværende Apple-topchef Tim Cook sammen med flere tusinde journalister igen indtage Civic Auditorium. Anledningen er lanceringen af iPhone 6S, men det ventes at tech-giganten også vil løfte sløret for andre nyheder deriblandt en forbedret version af Apple TV.

Hvor computeren i 1977 var en sensation, er Apple's nye iPhone blot nummer ni i rækken og dermed i konkurrence med både tidligere generationer iPhones og smarte fætre fra andre virksomheder. Apple sætter sig selv på en hård opgave, for forbrugerne skal overbevises om at opgradere, hvis Apple skal fortsætte med at vokse.

Virksomheden kæmper mod faldende vækst i smartphone salget på verdensplan og økonomisk usikkerhed i Apple's næstvigtigste marked, Kina.

iPhone 6S forventes at fokusere på at forbedre især touchteknikken og kameraet. Det er typisk for en såkaldt »S« lancering, men ikke desto mindre er det ikke videre ophidsende ifølge mobil kommentator og tech investor Benedict Evans.

»Jeg tror ikke, at den form for gentagelse, som får markedet til at eksplodere,« siger han til Financial Times.

Derfor kan det se ud som om, at Apple sætter alle skyts ind på virksomhedens tredje version af en TV-boks. Kilder tæt på Apple's planer har sagt, at det nye Apple TV bliver et meget mere ambitiøst device med fuld adgang til App Store, mulighed for at styre med Siri-baseret stemmefunktion og opgraderede muligheder for videospil.