Apple vil udstede obligationer i schweizerfranc

Apple har planer om at udstede obligationer i alpelandet Schweiz, hvis valuta siden midten af januar er blevet styrket markant, efter at landets centralbank opgav fastkurspolitikken over for euro.

Workers prepare for the opening of an Apple store in Hangzhou, Zhejiang province, in this January 23, 2015 file photo. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHANCE CHAN

Det skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder.

Den amerikanske teknologigigant skulle ifølge Bloomberg News have hyret Goldman Sachs og Credit Suisse til at forestå udstedelsen af obligationer, som kan blive lanceret inden for den næste fremtid.

Ifølge Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg i Formuepleje, kan der være tale om skatteteknisk manøvre fra Apple, for selskabet har egentlig ikke behov at stifte gæld.

- Apple har så meget likviditet, så det ender med at være et skattespørgsmål. Apple har en stor del af sit overskud i udlandet, og hvis det skal trækkes tilbage, så vil det betyde, at selskabet skal betale skat, siger Otto Friedrichsen til Ritzau Finans.

Han vurderer, at Apple vil bruge pengene fra obligationsudstedelsen til at købe egne aktier tilbage og betale udbytte, hvilket giver aktionærerne et direkte afkast og altså betyder, at Apple ikke skal bekymre sig om en ekstraregning fra de amerikanske skattemyndigheder.

Det er ikke første gang, at Apple udsteder obligationer i Europa, men ifølge Bloomberg News er det første gang, at udstedelsen sker i Schweiz.

- Det er overraskende, at det er en schweizisk udstedelse, fordi der er et element af risiko i forhold til kursen, efter at centralbanken lod schweizerfrancen flyde frit tilbage i januar, siger Otto Friedrichsen.

Han vurderer, at Apple vælger den schweiziske valuta, fordi teknologikoncernen måske spekulere i, at schweizerfrancen vil blive svækket fremover. Det vil nemlig give Apple et lavere lån i takt med, at schweizerfrancen bliver mindre værd.

Den schweiziske centralbank havde frem til 15. januar arbejdet ud fra en politik om, at en euro skulle koste 1,2 schweizerfranc, men da man opgav at følge den politik, blev schweizerfrancen styrket med omkring 20 pct. til omkring en schweizerfranc for en euro.

Efterfølgende er francen dog blevet svækket en anelse igen, og der går mandag formiddag 1,05 schweizerfranc per euro.