Apple vil slukke iPod-ildebrand

Efter at Apple har forholdt sig tavse til det japanske handelsministeriums krav om en redegørelse for, hvorfor de små iPod Nano-afspillere bryder i brand, siger it-koncernen nu, at man vil være med til at slukke ilden.

Foto: MONICA M. DAVEY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der går ild i iPod Nano’er i Japan. Derfor har handelsministeriet i solens rige taget fat i Apple for at få en forklaring på, hvorfor det sker, og hvad man vil gøre ved det. 

Efter ikke at ane, hvad japanerne talte om, rykker æble-koncernen nu ud med en samarbejdsvillig udtalelse til nyhedsbureauet Bloomberg: 

- iPods er utroligt veldesignede, og sikkerhed er Apples højeste prioritet, indleder Christine Monaghan, talskvinde for Apple, og fortsætter: 

- Vi tager ministeriets henvendelse om den første generation af iPad Nano’er meget seriøst og arbejder tæt sammen med dem for at imødegå nogle bekymringer.

Læs også: Små iPods bryder i brand

Det japanske handelsministerium har fået henvendelser fra seks borgere, der fortæller, at deres iPod Nano er brudt i brand, mens den sad til opladning. I yderligere 21 tilfælde blev den lille iPod så varm, at den udviklede røg. 

Et genopstået problem 

Det er anden gang, at Japan griber fat i kraven på Apple, efter at deres musikafspiller har antændt sig selv. Det gjorde de også i 2008, men dengang lød svaret, at Apple kun kendte til ”meget få” tilfælde, og at man ikke havde hørt om på problemet med andre iPod-modeller. 

I USA har flere medier ligeledes berettet om, hvordan MP3-afspilleren er brudt i brand. Bl.a. tilbage i 2007, hvor der gik ild i en mands bukser, efter han havde gået rundt med en iPod Nano i sin lomme. 

Mere teknisk bøvl 

Ildproblemet plasker lige ned i andre tekniske problemer, som Apple oplever med deres produkter for tiden. 

Bl.a. har der været store problemer med den nye iPhone 4, som bliver frigivet og solgt i Danmark fra kl. 24 i nat. Her har iPhone 4-brugere oplevet problemer med at få signal, når man holdt smartphonen i hånden.

Læs reportagen: "De kommer der. Der kommer de!"

Se billedserien: To drenge venter 25 timer på en iPhone