Apple vil forhindre kopiering af telefonbogen

Apple bøjer sig for politisk pres og vil nu stramme op på sikkerheden omkring brugernes data med en opdatering af iOS-styresystemet.

Foto: ROSLAN RAHMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom det stred imod Apples retningslinjer for applikationer til selskabets mobile enheder, så kunne applikationer som Twitter alligevel kopiere data fra brugernes kontaktbøger og gemme dem på eksterne servere.

Nu vil Apple stramme op på sikkerheden og opdatere iOS-styresystemet, så det ikke er muligt for en applikation at kopiere private data uden brugerens direkte godkendelse. Det skriver All Things Digital.

Applikationer til iPad, iPhone og iPod Touch må ifølge Apples retningslinjer ikke kunne kopiere eksempelvis kontaktdata, uden brugeren giver tilladelse. Men flere applikationer gjorde det alligevel, og de slap gennem den kontrol, som Apples ellers fører med applikationer, inden de bliver frigivet på Apples App Store.

Det fik blandt andet to medlemmer af USA's Kongres til at skrive et åbent brev til Apples direktør Tim Cook, hvori de bad Apple redegøre for, hvordan Apple godkender applikationer, og hvilke retningslinjer Apple har for applikationerne i App Store.

Deltag i debat