Apple: Vi bytter Android til iPhone

Den amerikanske iPhone-producent giver penge, hvis man afleverer sin mobiltelefon fra konkurrerende mærker - og vil købe en iPhone i stedet.

Personalet i Apples butikker skal uddannes først, inden Apple om angiveligt nogle uger begynder at tilbyde penge for dem, der vil skifte fra Android eller Windows til iOS og Apple-verdenen. Arkivfoto: Rolex dela Pena, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: ROLEX DELA PENA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle kneb gælder for at skaffe sig nye kunder. Derfor vil den amerikanske iPhone-producent Apple snart gøre det muligt at aflevere sin gamle Android- eller Blackberry-telefon og få penge til at købe en ny iPhone for.

Det siger kilder med kendskab til processen til netnyhedsstedet 9to5mac.com, og dermed udvider Apple den mulighed, som nuværende iPhone-ejere i perioder har haft, hvis de tænkte på at købe en nyere model end den, de allerede havde i lommen.

Kendt metode til bedre markedsandele

Hvis de afleverer deres Android-telefon, får de et gavekort på et beløb, som kan bruges til at købe en ny iPhone og dermed sikre Apple endnu større markedsandele.

Angiveligt vil tilbuddet blive præsenteret en af de kommende uger, efter at personalet i Apple-butikkerne er blevet uddannet, så de kan overføre kontaktlisten fra konkurrerende mærker til den nye iPhone-telefon. Resten af dataene på den gamle telefon skal man selv flytte.

Apples metode er langtfra ukendt i mobilverdenen. Microsoft lancerede i 2013 et tilsvarende tilbud, hvor man kunne aflevere sin brugte iPhone-telefon og få tilskud til at købe en Windows-telefon fra Nokia, som allerede dengang var verdens største producent af Windows-telefoner. Til gengæld var - og er - Windows-andelen af mobiltelefoner ret beskeden, og det ville Microsoft ændre på, ganske som Apple nu forsøger at befæste sin position.

Apple overhalede Samsung

Over 80 procent af alle nye mobiltelefoner kommer fra fabrikken med Googles styresystem Android installeret, mens omkring 13 procent kommer med iOS fra Apple. Windows-telefonerne ligger fortsat nede på tre-fire procent, men Microsoft købte i 2014 Nokias mobilproduktion og har store forventninger til efterårets lancering af Windows 10, som for første gang bliver ens på PCer, tavle-PCer og mobiltelefoner.

Apple overhalede for første gang sin ærkerival, Samsung, i 4. kvartal 2014 og blev dermed verdens største smartphoneproducent, en titel, som den sydkoreanske mobilgigant ellers har haft siden 2012. Samsung er stadig sammenlagt verdens største mobilproducent, når alle telefoner tælles med, og har bebudet en ekstra indsats for at komme tilbage på tronen.

Det skal de netop præsenterede topmodeller Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge hjælpe til at opnå. De kommer i handelen til april, også i Danmark.