Apple var advaret om antenneknas

Allerede i de indledende designfaser blev Apple-topchefen Steve Jobs advaret om risikoen ved antennevalget i iPhone 4. Og advarslen kom fra egne rækker.

Apples topchef, Steve Jobs. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den sønderknusende kritik af iPhone 4s antenne kan næppe komme bag på Apple-topchefen Steve Jobs. Sidste år advarede en af elektronikkæmpens egne ingeniører mod antenneløsningen, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Det var angiveligt Apple-antenneeksperten Ruben Caballero, der fortalte Jobs, at han frygtede at antennen ville svigte, skriver nyhedsbureauet med henvisning til en kilde i Apple, som ønsker at være anonym.

Læs også: Apple reagerer på knas med iPhone 4

Apple har siden lanceringen af den ultrahypede iPhone 4 fået drøje hug for, at telefonen langsomt mister signalet, hvis man holder den på en måde, så man dækker nederste venstre hjørne af den med ens hånd.

Telefonen var ellers en salgsmæssig succes, idet der blev langet 1,7 millioner styk over bordet i løbet af de tre første dage. Analytikere spår, at det vil være alt for omkostningsfuldt for Apple at erkende en designfejl og trække telefonen tilbage.

Fredag aften dansk tid har Apple indkaldt til pressemøde. Der forventes Apple at rede trådene ud i det, der efterhånden er blevet en langvarig stillingskrig mellem selskabet og kritikerne.