Apple-topchef forærer alle sine penge væk

Tim Cook indskriver sig i rækken af især IT-topchefer, som ønsker at bidrage til en bedre verden.

Tim Cook har været topchef i Apple siden 2011 og har gjort selskabet til verdens mest værdifulde. Selv er han dog ikke blandt verdens rigeste men forærer alligevel sin formue væk. Arkivfoto: Josh Edelson, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Josh Edelson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apples topchef, Tim Cook, vil forære alle sine penge væk.

Manden, der står i spidsen for verdens mest værdifulde selskab, den amerikanske iPhone- og iPad-producent, vil ifølge det amerikanske blad Fortune give sin samlede formue på anslået 785 millioner dollars eller 5,35 milliarder kroner til velgørenhed - dog efter at have betalt for sin 10-årige nevøs uddannelse.

Den 54-årige Tim Cook har siden august 2011 stået i spidsen for Apple, som han har arbejdet i siden 1998. Apple sidder selv på verdens største pengebjerg, som nu er på 178 milliarder dollars.

Ikke blandt de rigeste

Tim Cook er ikke selv på listen over hverken verdens eller USAs rigeste. Årslønnen var i 2013 på 4,25 millioner dollars, alt inkluderet, men blev sidste år fordoblet til 9,22 millioner - inklusiv en bonus på 6,7 millioner dollars. Men oveni ejer Tim Cook 950.767 Apple-aktier, som er ikke så lidt værd nu.

Med sin beslutning om at forære sine penge væk til velgørende formål indskriver han sig i rækken af især IT-folk, som har tjent store penge på deres gode ideer og nu føler, at de bør gøre noget for andre. Finansmilliardæren Warren Buffett har opfordret alle de meget rige til at give mindst halvdelen af deres formue væk.

Microsoft-stifter Bill Gates, Facebook-stifter Mark Zuckerberg og Oracle-stifter Larry Ellison er alle på listen.

Tim Cook fortæller til Fortune, at han stille og roligt er begyndt at give penge til ikke nærmere oplyste formål og nu forsøger at finde en mere »systematisk tilgang« til denne slags investeringer.