Apple tjener mest på iPad

Både Samsung og Apple har i retssagen i USA fået afsløret, hvad de får ud af hver solgt tavle-PC - og Apple tjener mest.

Tavle-PCer er det helt store salgshit i computerbutikkerne, og både Samsung og Apple får noget ud af det. Arkivfoto: Jonas Guettler, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsung og Apple tjener store penge på hver solgt tavle-PC, og Apple tjener mest.

Det afslører den igangværende og ofte kulørte retssag, som de to teknologigiganter kører mod hinanden i USA. Her beskylder Apple Samsung for at have plagieret sit design fra iPhone og iPad, mens Samsung omvendt anklager Apple for at bruge teknologi, som Samsung har patent på, og som Apple derfor bør betale for.

Uanset hvem der vinder, kan sagen skabe store ændringer i teknologibranchen.

Interne dokumenter kommer frem

Undervejs er der blevet fremlagt massevis af interne dokumenter, som begge parter formodentlig gerne havde beholdt inden for hovedsædets fire vægge.

Af nogle af papirerne fremgår, at både Samsung og Apple tjener gode penge, hver gang de sælger en tavle-PC. Tavlecomputerne er i øjeblikket den eneste del af computermarkedet, som er i vækst, og tavlecomputerne har først og fremmest nappet markedsandele - og dermed penge - fra de populære mini-PCer, men også salget af almindelige bærbare er trykket, fordi folk ikke har så mange penge og derfor vælger langt mere målbevidst.

Apple tjener mest

Tavle-PCerne er ikke faldet stort i pris, men de er blevet væsentligt mere avancerede i kraft af opdateringer. Apple sidder stadig på den største markedsandel, mens Samsung er udfordreren. Apple solgte i januar-juni 28,8 millioner iPad-tavlecomputere og sidder ifølge analysefirmaet IHS iSuppli på 64,4 procent af markedet, som Samsung har indtaget 9,9 procent af.

Hver solgt tavlecomputer indbringer Samsung 460 dollars (2.780 kroner) i omsætning, men Apple klarer sig bedre og omsætter for 558 dollars (3.370 kroner) for hver solgt iPad.