Apple tjener flere penge trods krise

Salget af iPod-afspillere og bærbare Mac-computere stiger, mens iPhone-mobiltelefonen ikke længere sælger så stort.

Apple har et godt salg af bærbare computere. Derimod går salget af stationære og af iPod-musikafspillerne tilbage. Foto: Spencer Platt, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apple formår fortsat at sælge iPod-musikafspillere og Mac-computere i så stor stil, at overskuddet slår forventningerne.

Den amerikanske IT-producent fremlagde onsdag aften sit kvartalsregnskab, og der er grund til glæde på direktionsgangen trods al postyret om den orlovsramte topchef Steve Jobs' sygdom og et generelt dårligt julesalg hos alle elektronikfabrikanter.

»Selv om det har været en af de værste ferier i mands minde, har Apple kunnet trække en kanin op af hatten. Det er forbløffende, at Apple var i stand til at fremlægge sin bedste omsætning i en tid som denne,« siger Bill Kreher, analytiker hos Edward Jones, til nyhedsbureauet Reuters.

Flere penge i kassen

Apple fremlagde et kvartalsregnskab, hvor resultatet efter skat steg fra 1,58 milliarder dollars for et år siden til 1,61 milliarder dollars (9,28 milliarder kroner). Omsætningen steg med 5,8 procent til 10,2 milliarder dollars.

Meldingerne fik straks Apple-aktien til at stige med 9,5 procent.

Faldende salg af iPhone

De faldende priser på »indmaden« i computerne, såsom processorer, chips og skærme, hjælper på Apples indtjening. Apple har lagt sig i den højere ende af prisskalaen og tjener derfor mere, når delene i maskinerne bliver billigere.

I december-kvartalet steg salget af iPod-musikafspillere med tre procent til 22,7 millioner styk, mens salget af Mac-computere steg med ni procent til 2,52 millioner styk. Det er de bærbare, der trækker opad med en stigning på 34 procent, mens salget af stationære computere faldt med 25 procent.

Derimod er salget af Apples iPhone-mobiltelefon faldet betydeligt.

Apple beskæftiger 35.000 ansatte.