Apple tæt på hidtil største opkøb

Den japanske chipproducent til iPhone-telefonerne kan inden sommer blive en del af Apple.

Renesas er en af verdens store producenter af mobilchips. Apple vil gerne overtage forretningen, som i forvejen leverer til Apples iPhone-telefoner. Arkivfoto: EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: RENESAS ELECTRONICS CORP.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apple har kastet øjnene på et japansk selskab, der udvikler chips til mobiludstyr, og det kan blive Apples hidtil største køb.

Opkøbsmålet er en afdeling af den japanske elektronikproducent Renesas Electronics, og hvis det lykkes, vil iPhone- og iPad-producenten inden sommer få de eksperter indenfor, som både kan forbedre billedskarpheden på skærmene og kan give batterierne længere levetid, før de skal i en stikkontakt.

Reneasas SP Drivers, som leverer skærmchippen til Apples iPhone-telefon, ejes i dag af Renesas med 55 procent, af den japanske TV-producent Sharp med 25 procent og af det taiwanske Powerchip med 20 procent. Det er Renesas' andel, som er i spil, og den kan ifølge flere medier være op mod 2,6 milliarder kroner værd. Sharp skal være villig til også at sælge ud.

Udviklingsafdeling i Danmark lukkede sidste år

Renesas SP Drivers med hovedkontor i Tokyo leverer chips til de helt små og mellemstore LCD-skærme og sidder på omkring en tredjedel af verdensmarkedet. Det er gennem chippene, at strømforbruget på telefonen eller tavle-PCen styres, ligesom alle beregningerne bag det at kunne vise billeder på skærmen foretages af chippene.

Selv om Apple har verdens formodentlig største pengetank, er IT-giganten særdeles tilbageholdende med at bruge af den til opkøb. Til dato er det største køb NeXT i 1996, hvor Apple lagde 404 millioner dollars og samtidig fik Steve Jobs tilbage til selskabet.

Renesas lukkede i 2013 sin danske udviklingsafdeling under Renesas Mobile og sendte 110 udviklere af 4G-modemer på gaden. Afdelingen havde japanerne købt tre år tidligere af Nokia for 1,2 milliarder kroner.