Apple skal holde spændingen i kog

Apple er ved at varme op til nye vigtige produktlanceringer, og morgendagens gadgets og telefoner kan derfor nemt komme til at optage sindene i forbindelse med regnskabspræsentationen tirsdag aften.

Apple ventes at have tjent 7,5 milliarder dollar efter skat i andet kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er selvfølgelig visse minimumskrav til regnskabstallene, som skal opfyldes, konstaterer Nordea, der dog peger på, at det vigtigste er fremtiden, og at spændingen op til de kommende produktlanceringer holdes i kog.

»Det, alle venter på, er en ny produktkategori. Ikke bare en ny generation iPhones, men et helt nyt produkt, vi ikke kender til endnu. Hver gang Apple har lanceret et nye produkt, har det virket som en ny cylinder til vækstmotoren, og derfor er investorernes forventninger høje. Vi tør godt spå, at næste nye produktkategori bliver et iWatch. Rygterne om et sådant er for vedholdende til, at vi vil sætte spørgsmålstegn ved det,« konstaterer chefaktierådgiver i Nordea Michael Borre.

Han er sikker på, at Apple ikke kommer med en decideret produktannoncering af et iWatch men følger traditionen og gør det til en selvstændig begivenhed.

»Derimod kan Tim Cook i aften løfte lidt af sløret for, hvornår et nyt produkt kommer på markedet, og måske lidt om hvilken slags, der bliver tale om,« vurderer Michael Borre.

Læg dertil, at markedet regner med lanceringer af den næste iPhone 6 inden længe. Meget tyder på hele to nye telefoner til september, mener Nordea-rådgiveren, der hæfter sig ved, at kursudviklingen afspejler den voksende spænding.

11. juli lukkede aktien således i det højeste niveau siden oktober 2012 på 96,45 dollar. Siden er aktien sivet lidt til 93,6 dollar, og en sivende tendens er også ofte resultatet, når produkterne først er blevet lanceret, mens aktien normalt stiger på forventningens glæde.

Selve kvartalsregnskabet ventes ifølge Bloomberg News at vise en omsætning på 37,9 mia. dollar, et driftsoverskud på 9,9 mia. dollar og et justeret resultat efter skat på 7,5 mia. dollar, svarende til 1,23 dollar per aktie. Selv har Apple stillet et resultat på 1,18 dollar per aktie i udsigt.

Hos Nordea vil der desuden blive holdt øje med, at bruttomarginalen ligger i toppen af intervallet 37-38 pct., at der er solgt mindst ca. 34 mio. iPhones og 14 mio. iPads. Endelig skal Apple mindst leve op til sit eget resultatskøn på 1,18 dollar per aktie.

»Kan Apple blot nogenlunde indfri dette, vil tallene blive betragtet som forældet læsning, så snart regnskabet er ude. Fokus vil på et splitsekund skifte til fremtiden og eventuelle kommentarer om nye produkter,« spår Michael Borre.