Apple sidder på 95 procent

iPad-computeren har næsten monopol på markedet for tavlecomputere, men det begynder at ændre sig.

Apples iPad (til venstre) begynder nu at få konkurrence fra blandt andre Samsungs Galaxy Tab (til højre). Arkivfoto: Odd Andersen, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er nærmest østeuropæiske tal fra kommunisttiden over IT-producenten Apples greb om det nye marked for tavlecomputere.

Ifølge analysefirmaet Strategy Analytics sidder Apple solidt på markedet med en andel på hele 95 procent takket være sin armholdte iPad-computer, som kom på markedet i april og føjede en ny kategori af computere til.

4,4 millioner solgte tavlecomputere

Tallene dækker for kvartalet juli-september. Tavlecomputere er en mellemting mellem en normal computer og en avanceret mobiltelefon. Apples iPad er langtfra den første af slagsen; armholdte computere har eksisteret i mange år, men iPad er den første, der er slået folkeligt igennem.

Der er på de tre måneder solgt 4,4 millioner tavlecomputere mod 3,5 millioner i kvartalet forinden, skriver nyhedsbureauet Reuters. Apple har nemlig nu fået konkurrence fra blandt andre Dells Streak og senest Samsungs Galaxy Tab, som også netop er nået til det danske marked. Galaxy Tab kører med Googles styresystem Android, som kendes fra en række storsælgende mobiltelefoner.

Android går frem

Analytiker Neil Mawston fra Strategy Analytics forventer, at Androids markedsandel i fjerdekvartal vil stige, selv om det allerede er nummer to på tavlecomputermarkedet, dog kun med en markedsandel på 2,3 procent.