Apple sender 1371 milliarder kroner tilbage til aktionærerne

Apples kvartalsregnskab slog som sædvanlig alle forventninger, og elektronikgiganten er nu klar til at sende milliarder afsted til aktionærerne.

Apples topchef Tim Cook har endnu en gang leveret et regnskab, der overgår forventningerne. Nu er der guldregn over aktionærerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stephen Lam
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apple slog endnu en gang Wall Street-analytikernes forventninger med et kvartalsomsætning på 58 milliarder dollar, hvilket er markant over det tidligere udmeldte mål på 46-48 milliarder og analytikernes gæt på 47 milliarder.

Alt i alt betyder det, at Apples pengetank nu svulmer med hele 194 milliarder dollar - 1.330.000.000.000 kroner - på bankbogen. Og de penge skal ikke alle sammen samle støv. I regnskabet lyder det derfor, at Apple nu vil sende 1371 milliarder kroner tilbage til aktionærerne.

»Vi tror på, at Apple har en lovende fremtid foran sig, og størrelsen på vores kapitaltilbageførelsesprogram, der er er uden fortilfælde, reflekterer den stærke tiltro,« skriver Apples adm. direktør Tim Cook i en kommentar til regnskabet og fortsætter:

»Mens størstedelen af vores program vil fokusere på at tilbagekøbe aktier, ved vi at dividenden er meget vigtigt for mange investorer, så vi hæver den for tredje gang på mindre end tre år.«

Selve aktietilbagekøbsprogram bliver øget fra 90 til 140 milliarder dollar (960 milliarder kroner), mens Apple hæver dividenden med 11 procent til 0,52 dollar. Med 5,82 milliarder udstedte aktier giver det 3,02 milliarder dollar - 20,7 milliarder kroner. De resterende godt 37 milliarder kroner findes via aktieoptioner og medarbejderaktier.

Men stik mod hvad man skulle tro, kommer det ikke til at synke nævneværdigt i pengetanken. Apples mange penge ligger nemlig i oversøiske skattely og for at udbetale dividede eller lave aktietilbagekøb skal de hjemføres til USA. Men det kan man ikke uden at betale skat, så i stedet låner Apple de penge, de udbetaler til aktionærerne.