Apple sætter skub i kunstig intelligens med milliardopkøb

Den amerikanske IT-gigant Apple har købt opstartsvirksomheden Turi og skærper dermed fokus på kunstig intelligens, der blandt andet omfatter anbefalinger af sange og den talende personlige assistent, Siri.

Apple er blevet kritiseret for at sakke bagud i forhold til konkurrenter som Google og Amazon inden for kunstig intelligens. Nu har IT-giganten købt opstartsvirksomheden Turi for over en milliard kroner for at sætte skub i udviklingen og blandt andet forbedre »Siri«, Apples personlige assistent-funktion. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAREN BLEIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste iPhone-brugere har på et tidspunkt tænkt, at hende Siri - den talende personlige assistent - godt kan stramme lidt op. Nu baner Apple selv vejen for at give Siri en opgradering.

IT-giganten har nemlig købt opstartsvirksomheden Turi, som specialiserer sig i kunstig intelligens, for et beløb, der ifølge amerikanske medier ligger på omkring 200 millioner dollar, svarende til 1,3 milliarder kroner.

Kunstig intelligens, eller AI (artificial intelligence), er en hjørnesten i fremtidens software, og ifølge både Financial Times og Bloomberg News er opkøbet af Turi et klart tegn på, at Apple satser benhårdt på at opgradere sine produkter, service og butikker med kunstig intelligens. Det gælder Siri, men også for eksempel anbefalinger af sange og kortfunktioner, som ligeledes er baseret på kunstig intelligens.

Turi er særligt specialiseret inden for maskinlæring (mashine learning), som med indsamling af data blandt andet kan bruges til at forstå brugerne på sociale medier, hvilket skal give en mere målrettet service for kunderne i en virksomhed som eksempelvis Apple. I spidsen for Turi står Carlos Guestrin, som underviser i machine learning på University of Washington.

Apple er blevet kritiseret for at sakke bagud i kampen om at bruge kunstig intelligens bedst, mens både Google, Amazon og Facebook har - om ikke andet - været mere åbne om arbejdet med at udvikle AI.

Apple har ikke selv kommenteret købet af Turi men udtaler i en meddelelse, at »Apple køber små teknologivirksomheder fra tid til anden.

»Og generelt taler vi ikke om vores formål og planer,« lyder det i udtalelsen fra Apple.

Købet af Turi følger andre opkøb inden for AI. Sidste år købte Apple VocalIQ, en britisk opstartsvirksomhed, der specialiserer sig inden for taleteknologi, og i januar kom Emotient ind under Apples vinger. Emotient bruger kunstig intelligegens til at analysere brugernes ansigt og aflæse forskellige følelser.

I øvrigt var Siri også en service, der blev integreret i iPhone efter opkøb.