Apple sætter børsrekord

Godt julesalg bragte for første gang nogen sinde Apple-aktien op over 200 dollars.

Foto: Tony Avelar
Apple-topchef Steve Jobs har haft den bedste jul i lange tider. Ikke alene har julesalget tilsyneladende været godt, Apple-aktien nåede 2. juledag sit højeste niveau nogen sinde.

Julesalget af iPod-musikafspillere, iPhone-telefoner og Mac-computere har ligget særdeles lunt i svinget, og det fik 2. juledag - som ikke er en børshelligdag i USA - Apple-aktien i vejret. Kursen endte på 198,95 dollars, og det er 134 procent mere end sidste år.

På et tidspunkt nåede den op over de magiske 200 dollars men faldt så en anelse igen.

En børsanalytiker tror, ifølge nyhedsbureauet Associated Press, at Apple-aktien kan nå yderligere opad, nemlig til 225 dollars.

iPhone-telefonen har været årets samtaleemne, siden Steve Jobs i januar annoncerede dens komme lige før sommerferien. Nyhedsmagasinet Time Magazine kårede telefonen som årets opfindelse, og den megen blæst om telefonen har samtidig skabt et godt salg.

iPod-afspilleren var i en lang periode synonym med en MP3-afspiller. Siden har Apple fået stor konkurrence fra bl.a. Creative, ligesom også Microsoft med sin Zune-afspiller forsøger at vinde markedsandele. Ikke desto mindre tror analytikere på, at Apple vil nå målet på 25 millioner solgte afspillere i år, hvor der sidste år røg 21 millioner over disken.

Apple har i år opdateret sin iPod Nano-model med en ny, som kan afspille film, ligesom den nye iPod Touch, som har mærkbare ligheder med iPhone-telefonen, har fået et godt greb i tegnebøgerne.