Apple sælger stadig godt

15 procent større overskud på salg af iPhone-mobiltelefoner og iPod-musikafspillere. Men salget af Mac-computerne går trægere, og folk søger mod billigere modeller. Steve Jobs vender snart tilbage.

Salget af Apples Macintosh-computere er gået ned - folk vælger billigere modeller. Her et kik i en Apple-forretning i San Francisco. Foto: Robert Galbraith, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Synet af stoffet i pungen i stedet for pengesedler har ikke holdt folk fra at købe de forholdsvis dyre iPhone-telefoner i iPod-musikafspillere.

Den amerikanske IT-producent Apple solgte i årets første tre måneder 2,22 millioner computere, 3,79 millioner iPhone-mobiltelefoner og 11,01 millioner iPod-musikafspillere. Det sikrede et 15 procent større overskud. iPod-salget steg med tre procent, men salget af Apples Macintosh-computere faldt med 2,2 procent trods lanceringen af nye modeller. Folk er desuden især gået efter de billigere Mac-modeller som MacBook og MacMini, hvilket får analytikere til at notere sig, at Apple vil få problemer, fordi firmaet især ligger i det dyre leje, mens folk søger mod billigere muligheder.

Øget overskud

Samlet steg salget til 8,16 milliarder dollars, hvilket er mere end ventet, og overskuddet endte på 1,21 milliarder dollars - 6,95 milliarder kroner - mod et overskud på 1,01 milliarder dollars for et år siden.

»Huh, når man ser, hvad der sker omkring os, kunne vi ikke være mere tilfredse,« sagde Apples finansdirektør, Peter Oppenheimer, til nyhedsbureauet Reuters.

Apple kører med forskudt regnskabsår; derfor er januar-marts Apples andet kvartal. Forventningerne til tredje kvartal er et salg på mellem 7,7 og 7,9 milliarder dollars.

Steve Jobs tilbage

Apples grundlægger og topchef, Steve Jobs, vender tilbage til æblebasen i Cupertino i Californien på den amerikanske vestkyst i slutningen af juni.

Steve Jobs, der er drivkraften bag og idemanden i Apple, har været på sygeorlov i en længere periode.