Apple sælger halvt så mange iPhone 5 som forventet

Apple har blot solgt halvdelen af de telefoner, virksomheden havde regnet med. Det viser ordrebogen hos underleverandørerne.

Foto: YVES HERMAN
Det går skidt med salget af Apple seneste smartphone-flagskib, iPhone 5. Det viser nye tal fra leverandører af komponenter til Apple.

Eksempelvis har skærmleverandørerne tilsammen kun fået ordrer på omkring halvdelen af det antal iPhone 5-skærme, Apple oprindelig forventede i første kvartal 2013.

Det skriver The Wall Street Journal, der har talt med to medarbejdere i Apple, som arbejder tæt på produktionsbåndene hos æblevirksomheden, skriver Version2.

Udmeldingen kommer oven på et svært år, hvor Apple har mødt massiv konkurrence på både smartphone- og tabletmarkedet fra især Samsung og Android, skriver The Wall Street Journal.

I tredje kvartal af 2012 sad Apple således på 14,6 procent af det samlede smartphone-marked i verden, mens Samsungs markedsandel rundede 31,3 procent.

iPhone 5 blev lanceret tilbage i september 2012, og af største ændringer var en større skærm på 4-tommer, et anderledes design og LTE/4G, der dog i skrivende stund endnu ikke kan bruges i Danmark på grund af en manglende software-opdatering.

Deltag i debatten på Version2