Apple presser dansk forhandler til navneskifte

Machuset dropper navneskifte efter pres fra Apple og går tilbage til det oprindelige navn, Good Guys. Ejeren Michael Henneke er træt af sagen.

Foto: DON EMMERT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mac-forhandleren 3G/Machuset i Østjylland har igen skiftet navn og dropper det planlagte navneskifte til Machuset. Fremover kalder forhandleren sig for Good Guys. Det sker efter pres fra Apple, der har gjort opmærksom på et afsnit i forhandleraftalen om, hvilke navne Apple vil acceptere.

Apples formaning kom først to måneder efter navnet var offentliggjort. Det undrer direktør Michael Henneke, at netop han bliver nægtet at bruge’mac’ som en del af firmanavnet, fordi der findes andre Appleforhandlere i både Danmark og Sverige, som kalder sig noget med 'mac'.

»Jeg er træt af, at jeg havde gjort regning uden vært, og ikke var opmærksom på den passus. Men jeg får ikke noget ud af at være uvenner med Apple,« siger Michael Henneke.

Tilbage til "Good Guys"


Med navneskiftet vender han tilbage til udgangspunktet. Oprindelig hed forhandleren Good Guys Graphics og skiftede siden navn til 3G. Det blev sidste år til Machuset efter en reklamekampagne, hvorefter det nye navn blev kommunikeret bredt ud til kunderne.

»Kunder har hele tiden sagt, at de skal besøge ’Good Guys’ og vi får stadig breve til Good Guys. Det er det navn vi er kendt for,« siger Michael Henneke.