Apple og Samsung vil gemme hemmeligheder

Topchefer har sat sig sammen for at undgå, at de to teknologi-giganter skal afsløre kommende produkter.

Foto: Thomas Peter
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Topchefer for Apple og Samsung forhandler om at få bilagt stridigheder om, hvem der ejer retten til hvad, så de slipper for at afsløre over for en dommer, hvordan deres kommende produkter ser ud.

En advokat for Apple har fortalt retten, at topfolk »på de højeste niveauer« i Apple og Samsung drøfter patentstridighederne i en sag, der efterhånden er skruet så højt op, at Samsung har bedt Apple om at fremlægge tegninger og modeller for næste udgave af iPad-tavle-PCen og iPhone-telefonen, ligesom Apple kræver, at Samsung viser, hvad den sydkoreanske elektronikgigant har i posen.

Dommer: I får chokolade

Apple sagsøgte i april Samsung for at have krænket en række Apple-patenter i Samsungs Galaxy-telefoner og -tavlecomputere. Samsung lagde straks sag an mod Apple for krænkelser med modsat fortegn.

Apple var i 2010 Samsungs næststørste kunde efter Sony. Apple købte for 5,7 milliarder dollars (30 milliarder kroner) hos Samsung, navnlig halvledere.

Se billedserie: Sådan sagsøger tech-giganterne hinanden

Dommer Lucy Koh bad i fredags ved retten i San José i Californien de to parter om at forsøge at nå til enighed gennem direkte samtaler.

»Jeg vil give jer en æske chokolade,« sagde hun.

Og som svar kom det så fra Apple-advokat Harold McElhinny, at der allerede blev ført forhandlinger på topplan.

»De mødes faktisk og taler sammen,« sagde advokaten uden at ville uddybe.Apple indgik i forrige uge forlig med Nokia i en række verserende patentsager. Aftalen kan betyde, at Apple skal af med 115 millioner euro hvert kvartal til Nokia i den langvarige strid.

Ingen af parterne vil oplyse andet, end at Apple betaler et større beløb straks og derefter løbende for at anvende Nokia-udviklet teknologi.

Oracle i kødet på Google

Der verserer i øjeblikket et væld af patentsager mellem de store teknologigiganter.

Oracle sagsøgte i sidste uge Google for »milliarder af dollars« i en strid om markedet for dyrere mobiltelefoner. Oracle sagsøgte Google i 2010 og hævdede, at Googles mobilstyresystem Android anvender teknologi, som krænker Oracles rettigheder til Java, et særligt programmeringssprog, som er meget anvendt på Internet og mobiltelefoner. Oracle fik Java med i købet, da Sun Microsystems blev overtaget i januar 2010.

Retssagen mellem Oracle og Google ventes at begynde til november.INFOshop: Se profilen for den nye CEO