Apple og Samsung kaldt til orden

Topcheferne skal nu mødes for at få standset de mange retssager om patentkrænkelser.

Apples og Samsungs slagsmål i retten om kopiering af hinandens design og teknologi søges nu bilagt. Arkivfoto: Lex van Lieshout, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To af verdens største teknologiproducenter har fået besked på, at deres topchefer skal stikke hovederne sammen og forsøge at nå en aftale om deres uoverensstemmelser, så en stribe retssager kan aflyses.

Sådan lyder ordren fra en føderal domstol i Californien i USA til topcheferne for Apple og Samsung. De to selskaber fører krig i retssale kloden over om gensidig krænkelse af hinandens patenter, men nu har dommer Lucy Koh fået nok og mener, at der skal samtale til.

Hun har derfor beordret topcheferne - Tim Cook fra Apple og Choi Gee-sund fra Samsung - til at mødes, hvilket de har erklæret sig villige til. Mødet vil finde sted inden for 90 dage, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Apple-krav tidligere afvist

Lucy Koh afviste i december Apples krav om at blokere for Samsungs salg af sine 4G-smartphonetelefoner og Galaxy Tab 10.1-tavlecomputeren i USA. Tilsvarende krav blev afvist i Australien kort forinden.

Amerikanske Apple og sydkoreanske Samsung har mindst 30 retssager kørende mod hinanden i ti lande.

Selv om de to selskaber har erklæret sig villige til at mødes, afventer de dog begge fortsat den ventede retssag, som er fastsat til at begynde 25. august. Apple har anklaget Samsung for at bruge Apple-patenteret teknologi i sine produkter og for »slavisk« at kopiere Apples produkter. Samsung har sagsøgt Apple for tilsvarende, modsatrettede krænkelser.