Apple: Netbooks er noget l...

Spekulationerne omkring Apples måske kommende mini-computer, fik i går en drag over nakken, da den fungerende Apple-chef, Tim Cook, langede ud efter computer-typen.

Apple har ikke fidus til de små netbooks Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er noget værre hø og vi gider dem ikke. Apple-chefen Tim Cook, der for tiden er vikar for den sygemeldte Steve Jobs, gentog i går udfaldet mod den nye, billige klasse af bærbare computere, som breder sig som en steppebrand i disse dage.

Netbook-klassen - altså billige, små og meget skrabede computere - har ellers været et hit i den brede befolkning, fordi de prisbillige maskiner ramte markedet samtidig med finanskrisen og forbrugernes modvilje mod at bruge penge. Men hvor stort set alle producenter af PC'ere har lanceret en mini-bærbar i den helt billige ende af skalaen, har Apple endnu ikke så meget som antydet, at de interesserer sig for det marked.

Tidligere har Steve Jobs blandt andet udtalt, at Apple ikke ved, hvordan man producerer en computer til under 500 dollars, som ikke er noget skrald. Det gentog Tim Cook i går i en telekonference med analytikere og journalister, efter fremlæggelsen af Apples overraskende gode regnskab.

Her forklarede Tim Cook, at Apple selv mener at have produkter i kategorien allerede i form af iPhonen og iPod Touch, der begge er en slags pda med trådløs forbindelse. Rygterne om at Apple skulle være på vej med en billig Mac i netbook-klassen, manede han eftertrykkeligt i jorden.

"Når jeg ser på netbooks, ser jeg knækkede tasteturer, elendig software, hardware, der er noget skrald og meget små skærme. Det er ikke en god forbrugeroplevelse og ikke noget, vi vil putte vores Mac brand på. Det er et segment, vi vælger ikke at spille i," sagde Tim Cook.'

Som altid er mediedarlingen Apple udsat for massive spekulationer i særligt den amerikanske del af presse, der dækker virksomhedens aktiviteter. Her spekuleres der blandt i, at Apple roder med en særlig form for tablet-PC, der kan virke som en forstørre iPhone med trykfølsom skærm og måske endda helt uden tastetur. Det har blandt andet Wall Street Journal skrevet.