Apple nærmer sig historisk milepæl

Teknologigiganten Apple er på nippet af en stor milepæl i sin smartphoneforretning i denne uge, hvor de ventes at række iPhone nummer en milliard over disken.

iPhone-milepælen slår iPodens knap 400 millioner solgte enheder og bringer salget af iPhones op på niveau med det samlede output af hele den japanske digitalkamera-industri fra 1999 til 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: HOW HWEE YOUNG

Det skriver Financial Times.

iPhone-milepælen slår iPodens knap 400 millioner solgte enheder og bringer salget af iPhones op på niveau med det samlede output af hele den japanske digitalkamera-industri fra 1999 til 2015. Iphone'en står fortsat for to tredjedele af Apples omsætning, men salg har dog stagneret i den senere tides, skriver avisen.

Analytikere venter, at salget af iPhones vil være 15 til 18 pct. lavere end tredje kvartal tid sidste år, efter flere i stigende grad venter længere tid med at udskifte til nye modeller eller vender til konkurrenterne fra Samsung, hvis Galaxy S7 sælger bedre end iPhone 6S i USA, skriver Financial Times.

Apple rapportede i april dets første fald i omsætning i mere end et årti, og Wall Street forventer ifølge Financial Times maksimalt vækst på nogle få procent i de kommende kvartaler.