Apple-milliarder på vej til investorer

De er ikke kendt for at udbetale store summer i udbytte til investorerne i Apple. Men det heftigt voksende pengebjerg tvinger nu Apple til at sætte pengene i arbejde.

Apple CEO Tim Cook bliver mødt af stigende krav fra investorerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apples adm. direktør Tim Cook har et problem, der kræver en beslutning. Ikke bare et lille problem, men et problem der nærmer sig 100 milliarder dollars, svarende til godt 575 milliarder danske kroner.

Det er Apples enorme pengebeholdning på 98 milliarder dollar, der er tale om. Den er vokset støt de seneste par år, og for bare 18 måneder siden var pengebjerget ”kun” på 48 milliarder dollar, og her var der kun minimale klager fra investorer, der krævede udbetaling af udbytte eller tilbagekøb af aktier.

Det kan være svært at se, hvorfor en så stor pengebeholdning er et problem, men pres fra investorerne kan nu tvinge Apple til at gøre noget med de mange penge. I takt med det voksende dollar-bjerg vokser kravene nu også hos investorerne på Wall Street, der efterhånden er nået dertil, hvor de vil se de mange penge i arbejde. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.De voksende spekulationer om at Apple nu skal sætte en del af de mange penge i arbejde, kommer især efter, at Apple i tirsdags fortalte, at de er i aktive diskussioner om, hvordan man skal håndtere den store formue.

Apple er ellers ikke kendt for at lytte synderligt meget til anbefalingerne fra Wall Street, men analytikere vurderer, at den ellers – på dette område - ultrakonservative virksomhed, ikke kan fortsatte med at ignorere anbefalingerne.

”Apple er forpligtede til at tage en beslutning om tilbagebetaling til investorerne i den nærmeste fremtid, og vi fortsætter med at tro på, at et udbytte giver mest mening,” siger Katy Huberty, analytiker hos Morgan Stanley til Reuters.En anden analytiker siger, at: ”Når Apple melder ud, at de aktivt forfølger deres muligheder, når det kommer til pengebalancen, så mener vi, at det peger på en udbetaling af udbytte i regnskabsåret 2012,” siger analytiker Brian White fra Ticonderoga Securities. Han hæver kursmålet til 666 dollars – kursen på Apple-aktien lå onsdag på 454,45 dollar.

Apples finansielle direktør Peter Oppenheimer vil i vanlig Apple-stil ikke sige noget konkret, men i modsætning til tidligere fortæller man nu, at man ser på mulighederne.

”Vi erkender, at vores pengebeholdning gror af alle de rigtige grunde. I mellemtiden lader vi den ikke brænde et hul i vores lommer,” siger Peter Oppenheimer

Det har ikke været dårligt at være investor i Apple den seneste tid. Aktiekursen steg i 2011 med 25 pct.