Apple lurer på opkøb af Tesla Motors

Apples chef for overtagelser og fusioner, Adrian Perica, skulle angiveligt have holdt flere møder med Tesla Motors' direktør, Elon Musk, med tanke på at opkøbe den amerikanske elbilproducent.

Apple er angiveligt interesseret i at købe den amerikanske elbils producent Tesla Motors, Fold sammen
Læs mere
Foto: STAN HONDA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver den amerikanske avis San Francisco Chronicle.

Apple går ifølge avisen med planer om at udvide forretningen til helt andre områder end hidtil. Det er i hvert fald den historie, som en anonym kilde fortæller til San Francisco Chronicle.

Apples Adrian Perica skulle ved flere lejligheder sidste forår have mødtes med Elon Musk. En talskvinde fra Tesla har afvist at kommentere historien, mens Apple ikke har besvaret avisens henvendelse.

Selv om der ikke er bekræftet noget, virker en udvidelse af forretningen ifølge en analytiker som et meget logisk skridt for Apple.

- Apple er i stigende grad afhængig af nye produkter for at blusse væksten op igen. Det har brug for den næste store ting, siger Bill Kreher, en analytiker ved Edward Jones Investment i St. Louis.

Muligheden for et opkøb er allerede tidligere blevet nævnt. En tysk bankanalytiker skabte en del medieopmærksomhed, da han i oktober sidste år skrev et åbent brev til Apples administrerende direktør Tim Cook, hvor han opfordrede Apple til at købe Tesla Motors.

- Jeg ved, det er radikalt og potentielt transformativt, men dette vil radikalt ændre Apples vækstprofil, skrev Adnaan Ahmed dengang.

Analytikere siger til San Francisco Chronicle, at det er uklart, hvad Tesla vil få ud af et opkøb.

/ritzau/FINANS