Apple lukker side 9-pigen ind i varmen

Ekstra Bladets digitale udgave er pludselig blevet godkendt. Inklusiv side 9-pige og massageannoncer.

Et lille skridt for Denise, 19 år fra Ringsted, men et stort skridt for Ekstra Bladets mulighed for at sælge aviser.

Den danske avis er i dag blevet lukket ind i Apple App Store, der ellers har været lukket land, fordi Apple anser de letpåklædte damer på side 9 som anstødelige.

Ekstra Bladet har dog ikke fået nogen forklaring på, hvorfor applikationen, hvor man kan købe dagens avis eller en fra arkivet, er blevet godkendt. Ekstra Bladets bladsalgsdirektør Ole Sloth siger til MediaWatch, at Apple har været helt og aldeles tavs, men at man i mediehuset gætter på, at Steve Jobs' tropper er kommet på andre tanker, fordi danskerne har brokket sig over forskelsbehandlingen. Andre aviser i Europa har tidligere fået lov til at vise meget mere hud i andre applikationer. Chefredaktør Poul Madsen har desuden anklaget Apple for at true ytringsfriheden ved at holde side 9-pigerne ude af applikationen.

Men den såkaldte Ekstra Bladet Archive ligger altså nu i Apple App Store. Dog med den advarsel, at der er tale om en applikation, der indeholder både referencer til realistisk vold, narko, grov humor og altså seksuelt eller nøgent indhold.

Det koster otte kroner at købe en digital udgave af Ekstra Bladet.