Apple lukker for at gå tilbage fra iOS 9

Trods mange problemer med det nye mobilstyresystem spærrer Apple nu for, at man kan skifte tilbage til det gamle.

Apple har store problemer med folks opdatering til det nye iOS 9-mobilstyresystem, som man har kunnet hente siden 16. september. Arkivfoto: Stephen Lam, Getty Images/AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Stephen Lam
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trods manges problemer med det nye mobilstyresystem iOS 9 har Apple nu lukket for, at man kan fortryde og vende tilbage til iOS 8.

Det er helt normalt, at Apple efter en periode lukker for at kunne gå tilbage til en tidligere version af styresystemet, men iOS 9 har været ramt af usædvanligt mange og alvorlige fejl, som i mange tilfælde har fået iPhone-telefonerne til at gå i sort, når de genstartede efter at have hentet den nyeste udgave. Andre har oplevet, at iPhonen, iPaden eller iPod-musikafspilleren låste, når de havde hentet iOS 9, og der på skærmen stod, at man med fingeren skulle sætte opgraderingen i gang.

Senere måtte Apple fjerne den nye App Slicing-funktion, som skulle sikre, at når man hentede en app i App Store, ville man automatisk få den udgave, som passede bedst til henholdvis telefonen, tavle-PCen eller musikafspilleren. Og nu rapporterer flere medier om, at en opgradering fra iOS 8 til iOS 9 volder mange problemer med at få adgang via mobilnettet fra apps, der ikke kommer fra Apple selv. De virker først, når man igen er inden for rækkevidde af et trådløst net.

Hvor opgraderinger til nyere udgaver af styresystemet tidligere stort set altid gik godt, har Apple de seneste gange haft en mindre heldig hånd med problemer ved hver opgradering.

OS 9-problemerne overskygger salget af de nye iPhone 6S- og 6S Plus-modeller, som kommer i handelen i Danmark 9. oktober. Premiereweekenden på de nye telefoner, som i al væsentlighed mest er en opgradering af sidste års modeller, betød et salg på 13 millioner iPhone-telefoner. Fremgangen i forhold til sidste års rekord på 10 millioner skyldes, at Apple for første gang har taget Kina med på premieredagen. En nærmere analyse af salgstallene viser da også, at uden Kina ville der ikke have været fremgang.